Suomessa on käytössä suhteellinen vaalitapa. Vaalissa äänestetään henkilöä, mutta valinta tehdään vertailuluvun perusteella. Kunkin listan eniten ääniä saanut saa vertailuluvukseen koko oman listansa yhteenlasketun äänimäärän, toiseksi eniten ääniä saanut puolet, kolmanneksi tullut kolmasosan jne. Puolueet valitsevat muut luottamushenkilöt usein yhtenä perusteena heidän vaaleissa saamansa äänimäärä. Äänestämällä ehdokasta, joka on listalla, jossa on fasisteja, natseja tai rasisteja, tuet fasistin, natsin tai rasistin pääsyä kuntasi kunnanvaltuustoon. Älä äänestä fasistia, natsia tai rasistia! Älä äänestä ketään, joka on fasistin, natsin tai rasistin kanssa samalla listalla!

2012/10/08

Jiri Keronen, Turku, Muutos 2011

Päivitetty 20.10.2012

Saamiemme tietojen mukaan Jiri Kerosen tavoitteena näissä vaaleissa on päästä Kunnollisvaalit-blogiin. Nähdäksemme kyseessä on varsin harmiton ja vaaraton tapaus, mutta lisäsimme tämän maininnan kunnioittaaksemme hänen toivomustaan. Toki Keronen voi niin halutessaan todistaa käsityksemme vääräksi lähettämällä itseään koskevaa aineistoa sähköpostitse osoitteella kunnollisvaalit@gmail.com.

Päivitys 19.10.2012

Yleisön pyynnöstä annamme sittenkin pari esimerkkiä Kerosen poliittisesta lähihistoriasta. Kunnollisvaalit sai nimetöntä sähköpostia, jossa tarjottiin linkit allaoleviin YouTube-videoihin ja Twitter-päivitykseen.

Ensimmäinen video on Muutos 2011:n omalta YouTube-kanavalta ja se on päivätty 10.3.2011. Siinä Muutos 2011:n silloinen puheenjohtaja Keronen kertoo, miksi puolue kieltäytyi allekirjoittamasta Puolueet rasismia vastaan -julistuksen eduskunnassa 8.3.2011. Kerosen puheista käy ilmi, että hän pitää kiinni vanhasta rasismin määritelmästä joka keskittyy "syntyperään ja ihonväriin" eikä siis ulotu esimerkiksi uskonnon perusteella tapahtuvaan syrjintään. Keronen ei myöskään hyväksy positiivista erityiskohtelua, koska se on hänen mielestään syrjintää.

Toinen video on kuvattu mielenosoituksessa Eduskuntatalon edessä 14.6.2012. Keronen huutaa megafoniin turpaanvedosta, mutta toteaa toveriltaan saamiensa nuhteiden jälkeen, että kysymys oli pelkistä puheista.

Turpaanvedosta Keronen puhuu myös Twitterissä Per-Looks-sivusta tuohtuneena 7. lokakuuta 2012. Postauksessa on ilmeisesti kuollut linkki jonka pitäisi johtaa nimimerkki Justiferin eli Jiri Kerosen Facebook-päivitykseen.

Muutos 2011 -puolueen tai -kansanliikkeen vaiheista lisää, ks. Suomen Kuvalehden verkkoversio 21.8.2010.